Restaurant Lokaal
“Laat je meevoeren op een reis door de Achterhoek”, zegt chef-kok Bjorn Massop van restaurant Lokaal in Doetinchem. Daarmee bedoelt hij dat zijn keuken vooral lokaal is en werkt met leveranciers uit de directe omgeving. Zijn ambiance maakt deel uit van hotel Villa Ruimzicht uit 1853, met zijn 30 meter brede witte front. De keuken werkt met menu’s die in de varianten vlees/vis en vegetarisch te bestellen zijn.
Onder het genot van glazen Savennières Clos Saint-Yves (Domaine des Baumard) – wat is chenin blanc uit de Loire toch lekker – proeven wij luchtige (vega)hapjes als miso met bruin brood, gepekelde groente en codium, en aardappel met daslook en een eitje. Gevolgd door
yellowtail tonijn met gefermenteerde asperge, verbena en kaviaar, naast forel met oester, komkommer en Bobby's Gin. Mooi.
De hoofdschotel is lamsvlees, perfect gebraden en goed op smaak, met raapsteel, woudboon en suikersla. Op het andere bord goed gegaarde ossenhaas met barbecuegroenten uit de eigen tuin. We drinken er priorat bij (Trossos del Priorat) van puur garnachadruiven: sappig rood uit Spanje. Tot slot kaasjes uit de streek.
Uitstekende zaak.
Restaurant Lokaal
Ruimzichtlaan 150
7001 KG Doetinchem
0314-320 680
www.hotelvillaruimzicht.nl
@restaurantlokaal
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.