Restaurant Orangerie de Pol
Interessante, prachtige locatie aan de rand van Doetinchem – een glazen huis, alias kas, alias orangerie in het bos – van chef-kok Mark Captein en gastvrouw Marjolein van der Ham. Middenin het groen, met een open keuken, witgedekte tafels en snelle bediening. De patrons ontmoetten elkaar in restaurant At Sea in Bonaire waar ze tijdelijk werkten, cq stage liepen.
Na een amuse van ei met hazelnoot, sjalot, crème-fraîche, bloemkool en zwarte truffel (heerlijk), proeven wij zeebaars met scheermessen-beurre blanc, grijze garnalen en wortelijs met yuzu. Naast een coquille in preisaus met sambai, kokos en zwarte knoflook plus een toefje truffel. Mooie, zorgvuldig bereide gerechten begeleid door glazen smakelijke pinot grigio (Lageder). Gevolgd door met kaas bereide polenta met ossenstaart die is gevuld met eendenlever. Opnieuw is er truffel bij. Op het andere bord gebraden eend met cantharellen, rettich, aardappel, knolletjes, eendenlever en heerlijke eendenjus. We drinken er (vooruit maar!) Chateauneuf-du-pape (Perrin) bij en die alleen al is de reis naar de Achterhoek waard. En toont zich ook een perfecte begeleider van het kaasdessert.
Verrassende zaak
Restaurant Orangerie de Pol
Hulleweg 2
7004 GG Doetinchem
0314-317 629
www. orangeriedepol.nl
@orangeriedepol
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch. Parkeren in de buurt. Alleen menu’s.