Restaurant Het Arsenaal 1309
De jonge kok Björn de Waal is de patron-cuisinier van restaurant Het Arsenaal 1309 in een voormalig klooster in de Gelderse Hanzestad Doesburg. Hij deed ervaring op bij Bolenius, Bord'Eau en Flore in Amsterdam en bij Da Vinci in Maasbracht. Hij kookt graag met groenten en fruit. Bijvoorbeeld gele biet met magnolia, kweepeer en umeboshi van abrikoos. Of gestoofde peer uit de Kloostertuin met Achterhoekse pompoen, zwarte walnoot en mispel. Wij kiezen rogvleugel met parels van olijfolie, spitskool en kruisbes. En voor de reisgenote geroosterde venkel met hetzelfde garnituur. Mooie garingen en smakelijke bijgerechten.
Gnocchi van eigenheimer is een toppertje: de smaakvolste pieper die Nederland kent, verwerkt met hazelnoot, koffie en Old Amsterdam in een bijzondere saus. Veluws hert, perfect gegaard, komt met knolselderij, witlof, vlierbes en morielje. Uitstekende combinaties die – dat moeten we constateren – (nog) niet bij iederéén in de smaak vallen. Vermoedelijk doet het dessert dat wel: gebakken suikerbrood met witte chocolade, port, koffie en boerenjongens. Heerlijke ‘ouderwetse’ smaken waarvoor onze inspecteurs een omweg maken. Bij dat alles, zoals verwacht, prima Nederlandse wijnen, biologisch uiteraard.
Verrassend.
Restaurant Het Arsenaal 1309
Kloostertuin 10
6981 CC Doesburg
0313-475 863
www.hetarsenaal.nl
Woe. t/m zo. geopend vanaf 12:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s.