Restaurant Lime
Ysbrandt Wermenbol is een kookdier, gelouterd door de stormen én de successen die een horecaman kunnen overkomen. Vasthoudend in zijn streven een goede maaltijd voor een redelijke prijs te bieden. Ooit werd zijn restaurant Le Marron een daverend succes, later zocht hij de bescheidenheid in Lime, zijn relaxte restaurant iets verderop in Malden. Zijn keuken daar is creatief en smakelijk, zijn wijnkaart betaalbaar en zijn personeel vriendelijk en kundig.
Wij drinken frisse Noord-Portugese vinho verde (Tapada dos Monges; sappig en aromatisch) bij gepocheerde garnalen met spitskool die is gegaard in Thaise kokokssaus. Opgediend met vinaigrette van basilicum en grapefruit. En gnocchi van schorseneren met schorseneren-koffiecrème, kwartelei en saus van vacherin mont d’or. Uitstekend! Geweldige keuken, met treffende smaken en bereidingen.
Gevolgd door ravioli van hazenpeper met gestoofde palmkool en saus grand veneur (klassieke zoete pepersaus met confiture, room en cognac) naast een krokant gebakken eendenboutje op witlof en appel met saus van eekhoorntjesbrood. Heerlijk, zeker ook met de glazen rode rioja (Gomez Cruzado) van puur tempranillodruiven. Tot slot kaasjes met abrikozenjam.
Prima zaak.
Restaurant Lime
Kerkplein 2
6581 AC Malden
024-357 2705
www.restaurantlime.nl
@restaurant_lime
Woe. t/m za. geopend vanaf 12:00 uur, di. vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.