Alberto’s Italian
Restaurant Alberto’s Italian, aan een mooi plein in Nijkerk, serveert mediterrane lekkernijen. Patron-cuisinier Albert Hotzky ontwierp en bouwde de zaak zelf en richtte haar in met een knipoog naar Italiaans industrieel design.
Het is mooi weer dus we zitten op het terras en proeven een frisse amuse van watermeloensoep met tomaat, komkommer en wat rode peper. Gevolgd door een combinatie van coquille en octopus, apart gebakken in roomboter, olijfolie en eigen vocht. Opgediend met crème van koolrabi, kruim van bisque en bloemkoolroosjes. Mooi gerecht, zilt en aards, zacht en ‘bite’. In het glas: Passimento van garganega-druiven.
Het hoofdgerecht is een knipoog naar de Franse tournedos rossini. Ossenhaas, gebakken in boter en olijfolie, daarop een plak gebakken eendenlever. Sappig, mals en heerlijk. Met een klassieke en aan tafel geschonken saus van met truffel en madera ingekookte jus de veau. Opgetast op groene asperges, in boter gebakken. Met een plakje polenta met verse dragon erdoorheen. De wijn: Rosso Veronese Le Guaité.
Tot slot gebakken ananas met kruidenstroop en een ijsbolletje van limoen-citroensorbet, crumble van yoghurt en gedroogde ananasschijf. En glaasjes zelfgemaakte limoncello.
Alberto’s Italian
Molenplein 7-11
3771 ES Nijkerk
033-258 5774
www.albertositalian.nl
@albertositalianbarneveld
Keuken dagelijks open vanaf 12.00 uur.
Parkeren Oosterpoortgarage.
À la carte.