Restaurant Flicka
Flicka is Zweeeds voor meisjes, en dat slaat op de drie vrouwen in het leven van patron-cuisinier Thomas van Santvoort: zijn dochters Filippa en Fosse, en zijn echtgenote Merlijn. Hun restaurant in Kerkdriel opende in 2017 en het markeerde de opmerkelijke weg die Thomas aflegde: begonnen in de spoelkeuken van een restaurant en via de beroemde hotelschool Ter Duinen in Belgiƫ en werk in de keukens van topzaken als Boreas, Parkheuvel en Beluga doorgestoomd naar zijn eigen top. Merlijn is de gastvrouw in Flicka en zij richtte persoonlijk de suites in die de gasten die willen overnachten ter beschikking staan.
Wij smullen van het menu Flickaās Flavour dat begint met Noordzeekrab, op smaak gebracht met kokos, gember, kaffir en Thaise salade. Lekker zilt en aards. Gevolgd door zeebaars met pompoen, wortel, soja en tamarinde. En een vegetarisch tussengerecht dat applaus oogt: een hoeve-eitje met asperge, miso, shiitakes en limoen.
Het hoofdgerecht is mals gegaard kalfsvlees met zwarte knoflook, zevenblad, ui en asperge. Tot slot de zoete combinatie van framboos, witte chocolade, hibiscus, yoghurt en verveine
Uitstekende zaak.
Restaurant Flicka
Berm 47
5331 KL Kerkdriel
0418-745 361
www.restaurant-flicka.nl
Do. t/m zo. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menuās en Ć la carte.