Restaurant la Provence

Patron-cuisinier Luc van Iersel en zijn gastvrouw-sommelier Iris bedienen nog steeds een grote schare fans uit het hele land. Het restaurant met aardetinten en crèmekleurig tafellinnen, heeft vloerbedekking die zorgt voor een aangename akoestiek, en er is een overdekte serre die toegang biedt tot het buitenterras.

Bij een mooi glas Chardonnay de l’Ardèche proeven we smakelijke welkomsthapjes als kalfsvleesterrine en forelmousse. Spoedig gevolgd door biologische ganzenleverterrine in portgelei met appel en brioche. Klassieke schoonheid, uitstekend van smaak en textuur. In het glas: geurige, witte Menetou Salon ‘Les Morogues’ (Domaine Pellé) van sauvignon blanc-druiven: een onverwachte smaakcombi. Gevolgd door beroemd rood uit de Rhônestreek: Crozes-Hermitage ‘Bois Fardeau’(Gabriel Meffre) bij mals gebraden reebok met rode kool met appel, Chinese kool, aardappel en jus van morieljes. Heerlijke kost. Net als het dessert: rood fruit met witte chocolade bij een mooi glas Trockenbeerenauslese (Solaris, Weingut Hemer).

La Provence is zo’n restaurant dat iedereen zich in zijn buurt wenst: klassiek, betrouwbaar, ambachtelijk, goede keuken en bediening, sfeervol ingericht.

 

Restaurant la Provence
Gamerschestraat 81
5301 AR Zaltbommel
0418 514 070
info@la-provence.nl
www.la-provence.nl
@laprovencezaltbommel
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats, overnachten in ‘Chambres de La Provence’, menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Broederenklooster

Volgende
Volgende

LEV. by Mike