Restaurant Ivory

Thijs Huijbers en Melissa de Zeeuw zijn alweer heel wat jaartjes de ankers van het culinaire smulschip dat Ivory heet en dat is afgemeerd in de binnenstad van Nijmegen. Een aangename zaak, eigentijds en gastvrij en op loopafstand van de Waalkade met de diverse parkeergarages.

Chef-kok Thijs verrast ons vanuit zijn open keuken met gerechten van krab en van zalm. Het malse schaaldiervlees wordt opgediend met tomaat en kalamansi. Zilt en fris. En de vis komt met pastinaak en mierikswortel. Mooie entrees! We drinken er riesling bij uit de Pfalz (Knipser), mineralig en met milde zuren.

Heilbot komt dan, perfect gegaard, met een oester, knolselderij en bieslook. Ook al zo mooi. Op het andere bord een gerecht van gevogelte met shiitakes en bloemkool. Goed verzorgd allemaal, smakelijk en elegant. De wijn die er nu bij wordt geschonken is een rosé uit Sancerre (Gérard Boulay), gemaakt van pinot noir. Verrassend goed combinerend. We sluiten ons diner af met een gerecht van bloedsinaasappel met kwart en vanille. Mmm!

Uitstekende zaak, goede keuken, vriendelijke bediening, mooie ambiance.

 

Restaurant Ivory
Wintersoord 2
6511 RR Nijmegen
024-360 3003
www.restaurantivory.nl
@restaurantivory
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant Witlof

Volgende
Volgende

Restaurant de Portier