Restaurant de Portier
Op het plein naast het Valkhofmuseum vinden we De Portier, prachtig verbouwd, in het oude Poortwachtershuys. Middenin Nijmegen maar toch gezegend met een terras waar je zomers heerlijk kunt lunchen of dineren. De Portier kookt ‘Frans’ en er worden uitstekende wijnen geschonken.
Wij proeven tonijn met oester, sake, komkommer en haringeitjes, naast een vega-gerecht van quinoa met walnoot, yoghurt, piccalilly en kruidenmosterd. Mooie schotels, leuk opgemaakt, goede smaken en cuissons. We drinken er de witte huiswijn bij, WOWhite van druiven als zierfandler, rotgipfler, riesling en weissburgunder (Weingut Gebeshuber), sappig en fruitig,
Mooi is ook de lamsfilet, goed gegaard en opgediend met asperge, waterkers, knolselderij en gerookte lamsjus. Een smaakbommetje dat perfect harmonieert met de elegante rode huiswijn van dezelfde Oostenrijkse maker, Querfeldein.
Rosé van Weingut Ehn uit het Kamptal doet het goed bij het pièce op het andere bord: kabeljauw, ook prima van cuisson en begeleid oor coquille, asperges en champignon-citrussaus. De vis goed vers: de lamellen glijden van elkaar af. Tot slot boterkoek met karamel, peer en koffiebonenijs.
Mooie zaak.
Restaurant de Portier
Kelfkensbos 57
6511 TB Nijmegen
024-679 2719
www.portier-nijmegen.nl
@deportiernijmegen
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.