Restaurant Witlof
Ooit baatten zij restaurant De Schat uit, aan de Waalkade, nu zijn ze de patrons van het even sympathieke Witlof, in het centrum van de stad: Jurgen en Rian Eikholt. Horecatijgers pur sang en geliefd om hun onconventionele presentatie. En om hun ecologische muur van mos die de akoestiek in de zaak ten goede komt. Hun gerechten zijn zeer betaalbaar en kunnen in zowel grote als kleine portie worden besteld.
Ons Nijmeegse smulfeestje begint met kalfstartaar met truffelmayonaise en chips van topinamboer, naast gegrilde zalm groene asperges, zeevenkel en een Hollandaisesaus met bloedsinaasappelsap. Mooie entrees. Een passend glaasje wijn erbij: riesling uit de Pfalz.
Gevolgd door filet van boerderij-eend voor z’n tweetjes. Met jus van Jamaicaanse peper, gebakken aardappelpuree en spinazie, Heerlijk,
Hoofdschotels: makreel met sambai-azijn, komkommer en rammenas, en op het andere bord grote garnalen met zoute citroen, knoflook en gekonfijte prei. Met zorg bereid, mooi opgediend en héél smakelijk. In het glas nu een stevige chardonnay uit de Bourgogne. Tot slot een soufflé van hazelnoot met gezouten karamelsaus en roomijs.
Topadres.
Restaurant Witlof
Lage Markt 79
6511 VK Nijmegen
024-322 4060
www.restaurantwitlof.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, lunch op reservering.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.