Restaurant Het Roode Koper
Klasse op de Veluwe. Al 15 jaar serveert chef-kok Dennis van den Beld klassieke Frans-mediterrane lekkernijen op dat prachtige landgoedhotel van Jon-Ivar Sörensen. Beschaafde bedienjongelui staan hem bij. Binnen is het chic en rustgevend, buiten, op het terras met bloemperken, niveauverschillen en teakmeubels, zit je bij gemaaide gazons, bomen en bloeiende struiken.
Op de witgedekte tafel met elegant bestek en servies komen welkomsthapjes als tomaatbouillon met gefermenteerde rabarberwortel, wonton met misocrème en shiitake, en filokrokant met geitenkaas en appelschuim.
Gevolgd door Noordzeekrab. Heerlijk zoet-zilt met quinoa, papajagelei, bospeen, duindoorn en currysaus. Bij een riesling uit de Elzas (Kaefferkopf). Daarna: op de huid gebakken zeebaars met oester, paddenstoelcrème, basilicum, broccoli en ingelegde ui. Zilt en aards.
Zwezerik en paling vormen het hoofdgerecht. Verrukkelijk: het vlees gepocheerd, daarna gebakken in boter en geglaceerd met kalfsjus. De paling in dunne plakken eroverheen, bij venkel, aardappel, prei en vichysoisse-saus. In het glas: pinot nero (Elena Walch) uit de Alto Adige. Tot slot pistacheparfait met granité van groene appel, witte chocolade, spongecake en geitenyoghurtschuim.
Prima!
Restaurant Het Roode Koper
Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82
3852 PV Ermelo
0577 407 393
nfo@roodekoper.nl
www.roodekoper.nl
Parkeerplaats, overnachting, terras, rolstoelvriendelijk, menu’s, ruime keus à la carte.