Restaurant de Vanenburg

Pure klassieke chique in het 17e -eeuwse kasteel waarin hotel-restaurant De Vanenburg zich verschuilt, in Putten, omgeven door prachtige tuinen. Uitgeroepen tot het beste hotel van de Veluwe. In het fine-dining restaurant van De Vanenburg, zorgt chef-kok Richard Broersma voor traditionele en moderne lekkernijen. Hert natuurlijk, met rode kool en paddenstoelen, en fazant met zuurkool en ganzenlever.

Wij zitten deftig in de glas-in-lood serre aan de achterzijde van het gebouw en kiezen octopus, goed gegaard en geserveerd met tomaat, zilverui en inkvisinkt. Naast, voor de reisgenote, een vega-entree van gele biet, kastanjechampignon en sjalot. Mooie gerechten, fris, veel bite en goed op smaak. Glaasjes sappige gruner veltliner begeleiden alles voorbeeldig.

W stappen over op rode wijn bij twee klassieke hoofdgerechten: kreeft en ossenhaas. Het schaaldier perfect gegaard en opgediend met pommes pont neuf, asperges en hollandaisesaus. En op het andere bord tournedos rossini, perfect van cuisson en begeleid door het ‘verplichte’ plakje ganzenlever en brioche, en de smaken van truffel en madera. Alles even uitgebalanceerd, prachtig opmaak en heerlijke smaken. Tot slot peer met vanilleparfait en gezouten karamel.

Klasse op de Veluwe.

 

Restaurant de Vanenburg
Vanenburgerallee 13
3882 RH Putten
0341-375 454
www.vanenburg.nl
@kasteeldevanenburg
Dagelijks geopend.
Eigen parkeerterrein. Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Bistrobar Beaune

Volgende
Volgende

Restaurant Cèpes