Restaurant Cèpes
‘Adults only’ meldt restaurant Cèpes in Otterlo en dat betekent niet dat het een sekshuis is, maar dat schreeuwende kinderen er niet gewenst zijn tijdens de maaltijden. Robert Hartelman is de chef-kok van deze parel van de Hoge Veluwe, onderdeel van hotel Sterrenberg, en hij werkt met lokale producten, ingebed in de receptuur van de traditionele Franse cuisine. À la carte is niet mogelijk: de keuken serveert een dagelijks wisselend menu samengesteld uit producten van o.a. de biologische veehouderij Farmfields in Wekerom, boerderij de Groote Voort in Lunteren, de Veluwse Aspergeboerderij en de plaatselijke groenteboer Gert van Eldik.
Wij beginnen vegetarisch: steak tartaar van rode biet met cornichons, zoetzure sjalot, piccalilly-ijs en een zuurdesemcrouton. Een smaakbom. Bij aangename glaasjes Macon Péronne (Bicheron). Gevolgd door Veluwse wilde eend met maïs, koolrabi, pompoenpitten, peper en gember. Prachtig. We drinken er licht gekoelde Beaujolais bij.
De hoofdschotel is hertfilet van de Veluwe met pompoengarnituur, granola, gezouten yoghurt, zwarte peper en een delicate wildjus versterkt met Licor 43. Perfecte bereiding. Tot slot zijn er mooie kaasjes bij het staartje van de rode wijn.
Cèpes is een uitstekend restaurant.
Restaurant Cèpes
Houtkampweg 1
6731 AV Otterlo
0318-591 228
www.cepes.nl
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren.
Alleen menu’s