Sukade

Chef-kok Thomas van Mechelen kookt in restaurant Sukade in Meppel met natuurlijke en lokale producten. In het historische ‘Smaeckpakhuys’ waar de enthousiaste gastvrouw-sommelier Joleen Dannenburg zorgt voor passende wijnen.

Vanuit de open keuken bereiken ons welkomsthapjes als Hollandse garnalen met wasabi en wakame, en een combinatie van rode biet en meringue met steranijs en roze pepertjes. Bij glazen Elzasser cuvee van pinot gris, riesling en muscat. Dat smaakt. Meteen daarna komen de voorgerechten: zalm (sake toro) met dashi, XO-saus en sparrentopjes. Lekker! En gebakken corvina met Chinese kool, daslook en Hollandaise. Het visitekaartje is afgegeven: hier wordt gekóókt.

Er volgt een tussengerecht van kip: poussin met massaman-curry, cashewnoten en sesam. Daarbij kiezen we, ook vanwege de vriendelijke prijs, Condrieu van Guigal, de topviognier uit de Rhône, verrukkelijk van smaak en prachtig samengaand met het à point gegaarde haantje. Bavette is het hoofdgerecht, mals en smakelijk, met morieljes, pommes dauphines, champignons en peultjes. In het glas: Libanese Chateau Musar van cabernet sauvignon, carignan en cinsault. Mooie combinatie. Tot slot yoghurt met granaatappel, specerijen en frangipane.

Uitstekende zaak.

Sukade
Stoombootkade 10
7941 BS Meppel
0522-859 663
www.restaurantsukade.nl
@restaurantsukade
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Van der Valk Hotel Spier - Dwingeloo

Volgende
Volgende

Ludiek