Ross Lovell
Mario Ballin en Thijmen Barentsen hebben restaurant Ross Lovell in Ridderkerk/Rijsoord overgenomen van Gerrit van den Berg en Isabella Wildtham. De naam bleef: Ross Lovell is oud-Engels en betekent roos. De behaaglijke zaak heeft tafels van exotisch hout, behandeld met epoxihars. De keuken presenteert klassiek-moderne gerechten, de wijnkaart is (voorlopig) voornamelijk Oostenrijks.
Wij proeven het trio langoustine: geroosterd, tartaar en aspic met garnituur van sjalot, panna cotta en zoete aardappel. Naast mootjes rauwe, gepekelde zeebaars met een gefrituurde oester en ijs van dragon en karnemelk. Mooi. We drinken er chardonnay bij (Ried Flamberg, Schneeberger) uit de Steiermark: topwijn.
De hoofdschotel is rugvlees en buikspek van het Spaanse zwartpootvarken. Met zoete aardappel, minimaïs en schupfnudeln. Prachtige smaak en cuisson. In het glas: sappig en naar bessen smakend Königsrot (Platzer) van zweigelt- en St. Laurentdruiven. Voor de tafelgenote wordt de chardonnay van het voorgerecht doorgeschonken bij een half kreeftje met auberginekaviaar, little gem, kreeftloempia's en kreeftensaus. Tot slot Kaiserschmarrn, het heerlijke dessert van rum, rozijnen, vanille, citroen en kamille-ijs.
Nog steeds een elegant, smakelijk restaurant.
Ross Lovell
Rijksstraatweg 67
2922 BS Ridderkerk/Rijsoord
0180-420 996
www.rosslovell.nl
@rosslovellrijsoord
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, ma. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.