Restaurant De Wachter

Al vijftien jaar aan de dijk in Alblasserdam: De Wachter van patron-cuisinier Michel Dekker. Sfeervol restaurant met een open keuken waaruit moderne-klassieke Franse gerechten komen, gemaakt met verse producten die het seizoen en de omgeving bieden.

Na een amuse van kabeljauw en amandel proeven we rouleau van kalfsmuis met tonijntartaar die op smaak is gebracht met olijfolie, frambozenazijn en geblancheerde sjalotjes. Erbij: pluksla, gemarineerde shiitakes en pepermayonaise. Bij glazen pinot gris van Gustave Lorentz.

Gevolgd door een terrine van gerookte paling, kuikenborst en aardappel. Een hartige smakencombinatie in groene kruidengelei met mosterd-dillecrème. Erbij: stevige Cérvoles van chardonnay- en macabeodruiven (Costers del Segre). Ook mooi is rogvleugel met boter-balsamicosaus. De filet gebakken in olijfolie, cerisetomaat, bosui en kappertjes erbij en afgeblust met witte wijn. Opgediend met gestoofde groenten en glimmende botersaus met port, balsamico, Noilly Prat en kruiden.

Een drieluik van kalfssukade, kalfsribeye en kalfszwezerik is het pièce. Geserveerd met stamppot van raapsteeltjes, jonge groentes en jus van mosterd en dragon. Dieprode en fluwelige Rioja van Barón de Ley combineert uitstekend. Tot slot zijn er mooie streekkazen.

 

Restaurant De Wachter
Dam 35
2952 AB Alblassserdam
078-699 0177
www.restaurantdewachter.nl
@restaurantdewachter
Van woe. t/m za, geopend voor lunch en diner.
Parkeerterrein
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Pieters Restaurant