Kasteel Heemstede
Al weer vijf jaar vormen patron-cuisinier Ollie Schuiling, maître My Truong en sommelier Liz Barents de nieuwe sterrencast van restaurant Kasteel Heemstedes in Houten. De indrukwekkende entree via de loopbrug over de slotvijver is gebleven, evenals de statige ontvangsthal en de eetzalen die de elegante gratie ademen van vervlogen tijden.
We nippen aan een glas champagne en smullen van voortreffelijke bites en amuses, gevolgd door een salade met gazpacho, basilicum en avocado. Er wordt frisse, witte wijn uit de Dolomieten bij geschonken die naar perzik smaakt.
Ook de voorgerechten liegen er niet om: Noordzeekrab en eendenlever. Het schaaldier begeleid door zeewier, paling en peterselie, de lever door amandel en verjus. Verfijnde smaken, je kunt merken dat de chef op driesterrenniveau kookte in Zwitserland.
Zwezerik wordt nu geserveerd. Met sambai, rode wijnjus en beurre noisette. Krokant gegaard, en rosé van binnen. Op het andere bord lamsbereidingen, supermals, met daslook, appel en venkelzaad. Mooi! In het glas: delicate Barbera d’Alba (Parusso) uit Piemonte. En tot besluit lopende époisses met appel, karamel en amandel.
Kasteel Heemstede is grote klasse.
Kasteel Heemstede
Heemsteedseweg 20
3992 LS Houten
030-272 2207
www.restaurant-kasteelheemstede.nl
@restaurantkasteelheemstede
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.