Southern Cross
Struisvogelfilet, geroosterde kangoeroe en zelfs Vietnamese krokodil staan op het menu bij Southern Cross in Heemstede, maar het normale aanbod in deze verrassende Australische zaak is conventioneel genoeg. Bovendien zorgt de Australische patron-cuisinier Peter Edwards voor heerlijke smaakaccenten. Samen met zijn Nederlandse (gast)vrouw Natasja serveren zij al 20 jaar een mix van verschillende lokale keukens, beïnvloed door Europese, Aziatische en mediterrane.
Van de uitstekend gesorteerde wijnkaart kiezen we chardonnay (d’Arenberg, McLaren Valley) bij voorgerechten als de vegetarische ‘Witte Aspergevlaai’. Een creatie van gepaneerde en ingelegde asperges met eicrème en soja-eigeel. Naast een combinatie van garnalen, toast, warme gerookte zalm en chili-sesammayonaise. Zéér smakelijk allemaal. Er wordt hier uitstekend gekookt.
Gevolgd door gebraden maïskip geserveerd met geroosterde paddenstoelen, gel van chilipepers en teriyakisaus. Op het andere bord sappig gegaarde black angus-steak van de barbecue met notenpuree, zuurkool, ‘gouden’ bieten en appelcake. Heerlijke kost. Tot slot cremeux van donkere chocolade met o.a. gezouten karamel, pindamarshmallow en chocolade-ijs. In het glas nu: zoete Noble Sauvignon Blanc (The Ned).
Een sympathieke, goed beklante en betaalbare zaak.
Southern Cross
Zandvoorts laan 24
2106 CP Heemstede
023-521 9992
www.southern-cross.nl
@southerncross.australian
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.