Restaurant Spandershoeve

Beroemd en gastvrij Indonesisch restaurant in de Hilversumse wijk Trompenberg, van Anita Boerenkamp die haar Javaanse receptuur inmiddels deelt met jongere kokkies uit de familie. Maar de tempo doeloe-sfeer blijft voelbaar in de warm ingerichte ‘Indische’ eetzalen.

Garnalen in krokante tempura, proeven we. Op botersla met kemiri-noten en onrijpe mango, bedruppeld met een pindadressing waarin frisse smaakmakers als citroenblad en sereh zijn verwerkt. En gegrilde eendenborst, mals en sappig en overgoten met een saus van gember, knoflook en koenjit, naast sojabonencrème en krokante zoete aardappel. Uitgesproken smaken, begeleid door strogele Californische chardonnay ‘Diamond collection’ van Francis Coppola. Die ook goed past bij in bananenblad gegrilde blokjes zeeduivel en malse kipreepjes, gestoofd in rode pepersaus. Lekker!

Mooi is ook het gekruide en zacht gegaarde rundvlees in een gebonden jus van ketoembar, steranijs en kaneel. Bij roergebakken taugé, lente-ui en rode paprika. Met daarbij krokante saté aan stokjes, met heerlijke sojasaus, kokosschaafsel en pittige sambal. En glazen Provence-rosé van Domaines Ott.

Tot slot pannenkoekjes met vanille-ijs en mangocoulis bij een glas zoete wijn.

 

Restaurant Spandershoeve
Bussumergrintweg 46
1217 BS Hilversum
035-621 1130
www.spandershoeve.nl
Geopend van di. t/m zo. voor lunch en diner (twee zittingen).
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Dudockx Bar & Kitchen

Volgende
Volgende

Restaurant Babylon