Restaurant Coulisse

Jong en trendy, spannend en entertainend, ambachtelijk en experimenterend: Coulisse in het NewWerktheater in Amsterdam-Oost timmert aan de weg. Een ‘easy fine dining restaurant’ volgens de patrons Tim van der Molen (chef-kok) en Simon Witmaar (maître) die met kookverledens in o.a. Oud Sluis, The Jane en Noma weten wat ze doen. Coulisse is ingericht door Piet Boon en was al voor de opening onderwerp van verwachtingsvol gefluister.

Er wordt gewerkt met Nederlandse producten en het wisselende menu volgt de seizoenen. Zoals meteen blijkt uit welkomsthapjes die zijn geconcipieerd rond een Nederlandse aardappel. We drinken er rondfrisse chenin blanc bij uit de Loire (domaine Taille aux Loups). De voorgerechten zijn uitstekend: krab en hamachi. Het schaaldiervlees gecombineerd met gefrituurde artisjok, chili, gepekelde eidooier en krabsoep met limoen. En de hamachi even aangeschroeid en opgediend met fijngesneden gember en gegrilde duindoornbessen plus karnemelk-lavassaus.

Gevolgd door lam en Anjouduif. Schoudervlees van het lam gerold in spitskool, gelakt met specerijenjus, de vogelborst op karkas gebraden en gelakt met bietensap. Mooie bereidingen en smaken, versterkt door glazen Italiaanse Rosso di Montalcino (Il Marroneto).
Een aanwinst.

 

Restaurant Coulisse
Oostenburgergracht 75
1018 NC Amsterdam
020-737 1007
www.coulisse-amsterdam.nl
@coulisse_amsterdam
Di. t/m za. diner, za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant DenC Dik & Cunningham

Volgende
Volgende

Ciel Bleu restaurant