Ratatouille Food and Wine

In een gerestaureerd Haarlems VOC-pand verschanst zich dit bijzondere en eigentijds ingerichte restaurant van de Amsterdamse chef Jozua Jaring. We genieten van imposante amuses als: macaron van rode biet en biologische ganzenlever, en een oublie van rode kool met mousse van gerookte makreel en kaviaar. In het glas: frisse Tenuta la Falcona uit Lugana, die ook wordt geschonken bij de ceviche van roodbaars met een soufflé van lamsoren en kruiden. Het rauwe visvlees gepekeld en gemarineerd in bergamot, olijfolie, sushiazijn en selderij en opgediend met radijs, appel en baragebloempjes. Mooi!

Gevolgd door aspergekoppen met een gepocheerd kwarteleitje, dragonmayonaise, hollandaise, peterselie en krokante ui. Erbij: Libanese muscat jeune (wijnhuis Musar), waarin viognier en vermentino zorgen voor een droog-mollige smaak vol fruit.

Het pièce is in boter gebraden Miralduif, met boterboontjes en crème van zoete ui. Ernaast: aardappelcrème, tuinboontjes, doperwten, kapucijners, bieslook en aardappelkaantjes. Verrukkelijk. Met een gepast glas rood uit Spanje: Blau, van grenache, mazuelo en shiraz (Montsant). Tot besluit frambozen met (ijs)smaken van verveine, sechuan, shiso en zure room.

Klasse aan het Spaarne.

 

 

Ratatouille Food and Wine
Spaarne 96
2011 CL Haarlem
023-542 7270
www.ratatouillefoodandwine.nl
@ratatouille_restaurant
Ma-do-woe gesloten, rest van de week lunch en diner.
P-garages in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Valk Hotel Haarlem

Volgende
Volgende

Atelier Olivijn