Atelier Olivijn
In het hart van Haarlem zorgt patron-cuisinier Menno Post in een van de mooiste en oudste panden van de stad (een voormalig klooster met een prachtige binnentuin) voor een ultiem ontspanmoment. Zoals hij dat zelf noemt terwijl hij het menu persoonlijk aan tafel presenteert. Een menu dat smakelijk, elegant en verfijnd is.
In het decor van warme kleuren, gedekte tafels, kunst en een oude houten schouw proeven wij dungesneden rauwe zeebaars met zoetzure radijs, beukenzwam en yuzuvinaigrette. Naast griet met zuurkool, paling en beurre blanc. Mooie voorgerechten waarbij de glazen Vouvray (Foreau) mooi passen.
Na een verrukkelijk tussengerecht van langoustine met kinnebakspek, pompoen en drop-schaaldierensaus plus mooi Australisch wit van puur semillondruiven (Moss Wood, Margret River), stappen we over op rode wijn. Een Gigondas (domaine Raspail-Ay), gul, rond en elegant. Bij zwezerik met gepofte knolselderij, duxelles en jus van vin jaune. Op het andere bord Anjouduif met groene kool, boleet en gevogeltejus met koffie. Ook al perfect. Tot slot bergamot met yoghurt, witte chocolade, maanzaad en dille.
Alles klopt hier.
Atelier Olivijn -tijdelijk gesloten -
Kleine Houtstraat 70
2011 DR Haarlem
023-574 6191
www.olivijn.nl
@olivijnatelier
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
P-De Kamp op 150 meter.
Menu’s.