Mano Restaurant

Twee jonge chefs met een verleden in topzaken verenigden zich in restaurant Mano in hartje Haarlem: Kevin Kion en Daniël Damen. In een elegante zaak aan het Spaarne. Het monumentale hoekpand werd volledig gerestyled en nu kun je er van de kleine maar zorgvuldig samengestelde kaart gerechten kiezen als kreeft met avocado en kimchi, ossenhaas met courgette en tijm, of snoekbaars met asperge en vin jaune.

Onze keus valt op langoustine met paprika en watermeloen, en coquille met zeebanaan en bacon & sjalot. Smakelijke voorgerechten, mooi opgemaakt en goed verzorgd. We drinken er rosé La Madrague bij van grenache-, syrah- en cinsaultdruiven: sappige mediterrane wijn.

Een mooi tussengerecht van kabeljauw met miso en dashi bereidt de overgang voor van rosé naar rode wijn: soepele, ronde spätburgunder uit de Pfaltz (Stepps). Bij kalfszwezerik, krokant gebakken en verder op smaak gebracht met mosterd en aardpeer. En Wagyu-rundvlees, smeltend zacht gegaard en boordevol smaak. Met een garnituur van prei en zwarte knoflook. Uitstekend. Tot slot een dessert van mango, limoenblad en pandan.

Prima zaak.

 

Mano Restaurant
Bakenessergracht 109
2011 JV Haarlem
023-202 5931
www.mano-restaurant.nl
@mano_haarlem
Zo. en ma. gesloten. Rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant ML

Volgende
Volgende

Le Mortier