Brasserie Rebecca

Aan de rand van De Waal, het kleinste dorp van Texel, ligt Hotel Rebecca. Ver van de rumoerige plekken van het eiland, met zeventien charmante hotelkamers. En Brasserie Rebecca, waar degelijk, betaalbaar en zonder poespas wordt gekookt.

Als welkomstgroet uit de keuken proeven we toast met hummus, biet en uienchutney, koude komkommersoep met Texelse yoghurt en zalmtartaar met schuim van heldere tomatenbouillon. Lekker. Er wordt kruidige Château Mourgues du Grès bij geschonken, een prachtige witte wijn uit de Costières de Nîmes van Rhônedruiven als roussanne, grenache blanc en vermentino. We stappen over op stevige Badische gewürztraminer (Johner) als we daarna mogen smullen van eendenlevermousse die is opgespoten in een cocktailglas en extra op smaak is gebracht met stukjes paling, balsamico-gel, hazelnootschaafsel en oestercress.

Ook de hoofdschotel van lam is mooi. Zachte plakjes rump op een hartige stoof van nekvlees, naast tartaar van aubergine, cantharel en lamsjus met zwarte knoflook. Erbij wordt fruitige rode Oostenrijkse wijn van zweigelt (Uibel) geschonken. Tot besluit is er een selectie van Noord-Nederlandse kaasjes.

Sympathiek adres.

 

Brasserie Rebecca
Hogereind 39
De Waal
1793 AE Texel
0222-312 745
www.rebeccatexel.nl
@hotelbrasserierebecca
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Restaurant & Hotel Bij Jef

Volgende
Volgende

Restaurant Soigné