Restaurant TITUS
In het eeuwenoude stadje Megen, bij Oss aan de Maas, studeerde Titus Brandsma aan het gymnasium van de Franciscanen. Het restaurant dat zich sinds kort in deze historische omgeving manifesteert, noemt zich daarom Titus. De uitbaters, Erik Wolf (gastheer) en Robbert Megens (chef-kok), willen in hun 18e-eeuwse monumentale boerderij, met een knipoog naar de geestkracht van de Friese pater, op hoog culinair niveau werken.
Na smakelijk bites, waaronder bitterballen met Indisch stoofvlees, proeven wij gemarmerde kabeljauw met komkommer, IJslandse yoghurt, bieslookolie en karnemelkvinaigrette. Naast de combinatie van langoustine en parelhoen met kataifi, wortel, shiitake, cashewnoot, koriander en schuim van tom kha kai. Wat een smaken! Prachtige voorgerechten, voorbeeldig begeleid door glazen volrijpe witte Dão van Antonio Madeira.
Deze heerlijke wijn drinken we door bij de hoofdgerechten, tarbot & ossenstaart met zeekraal, venkel, groene asperges, Hollandaise, dragonolie en aardappelkaantjes. En, op het andere bord, corvina & Argentijnse garnaal met romesco, mais, artisjok, saus van geroosterde paprika en dragonolie. Wat een heerlijke schotels komen er uit die open keuken!
Met een bordje regiokazen sluiten we ons bezoek af.
Restaurant TITUS
Torenstraat 3
5366 BJ Megen
0412-462 275
www.restauranttitus.nl
@restauranttitus
Woe. t/m zo diner, vrij-za-zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.