Restaurant de Lindehof

De Lindehof in Nuenen is een veelgeprezen en onderscheiden restaurant met een ongekende fusiekeuken. Soenil Bahadoer, opgeleid in sterrenzaken en gevormd door de smaken van zijn geboorteland Suriname (en de specerijen van zijn moeder), zette een verfijnde en intrigerende Hindoestaans-mediterrane cuisine op de kaart.

Bij glaasjes Luxemburgse auxerrois beginnen we met een roti-rol met aardappel en gebakken makreel met gefermenteerde enoki en tamarinde. En Noordzeekrab met rijst en kousenband, geserveerd in het karkas van het schaaldier. Naast specerijenchurro’s met piccalilly en okra-krokant, bonbon van bloody mary met espuma van bleekselderij. Geweldig!

Gevolgd door tartaar van hamachi met satékokkels, rettich, komkommerchutney en Indiase chaat, begeleid door hartige chawanmushi-custard met komkommer, gepofte granen en kaviaar. Verrukkelijk! En paling, gelakt en gevuld met ossenstaart, met pom, groene mollee, mosterdkool en gepofte rijst. Naast wagyu-lende met kimchicrème, koolrabi en knolselderij, tandoori en saus van sambai-azijn. Daarbij wordt een Franse rode wijn van mourvèdre en syrah geschonken. Tot slot abrikoosbereidingen (mousse, sorbet, gefermenteerd) met manjari-chocolade en vinaigrette van grand marnier. Onweerstaanbaar.

 

Restaurant de Lindehof
Beekstraat 1
5671 CS Nuenen
040-283 7336
www.restaurant-delindehof.com
@Soenil_Bahadoer
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, do. en za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Alma

Volgende
Volgende

Restaurant The Charles