Restaurant Puur Sanh

Sarah Norris (keuken) en Stijn Hinke (bediening) zijn de gedreven patrons van restaurant Puur Sanh in Berg en Dal. Zij presenteren een zeven gangen ‘normaal’- en een vega-menu in hun aangename Gelderse pandje-met-terras. De gerechten zijn ook door elkaar te bestellen.

We beginnen met steak tartaar met mais, salsa en zwarte boon. Mooie smaken, goed gecombineerd, een traditioneel en toch lekker voorgerecht. Naast een keuze uit het andere menu: bereidingen van rode kool en wakame met wasabi en kimchi van zeesla. Verrassend en smakelijk. Allebei mooi combinerend met houtgelagerde verdejo uit de Ruedastreek (Yllera).

Ook fazant bevalt. Uitstekend gegaard en geserveerd met artisjok, cantharellen, zoute citroen en salie. In het glas nu rode wijn uit Puglia: smakelijke en betaalbare negroamaro riserva (Candido). Op het andere bord: in soja gebakken eryngii (naar amandel ruikende koningsoesterzwam) met een goed ingekookte paddenstoelensaus. Erbij basilicum, compote van rode ui en krokant van hazelnoot. Mooi! De donkere Italiaanse wijn toont zich ook hierbij een interessante begeleider.

Tot slot kaasjes met zoetzuur garnituur.

 

Restaurant Puur Sanh
Zevenheuvelenweg 87
6571 CJ Berg en Dal
024-684 1452
www.puursanh.nl
@puursanh
Ma. en di. gesloten, rest van de week open vanaf 12:00 uur, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant De Olliemölle

Volgende
Volgende

Restaurant Het Koetshuis