Restaurant De Olliemölle

Patron-cuisinier Roel Sieverink was de keukenchef van De Tuinkamer in Ruurlo en nu scoort hij met zijn bistro De Olliemölle in het hart van Borculo. Aan het riviertje de Berkel. Een historische plek, ooit in het bezit van Prins Willem V van Oranje. Achterhoekse gastvrijheid en lekker eten gaan er hand in hand.

Een smakelijk en ogenschijnlijk simpel begin is gemarineerde zalm. Lekker zilt en hartig. Geserveerd met tomaat, Hollandse garnalen, witte asperge en olijf. Naast tartaar van zeebaars, extra op smaak gebracht met komkommer, aspergekiem, citrusmeringue en ijs van yoghurt. Mooie schotels. We drinken er licht kruidige, zalmkleurige rosé de Provence bij (Chateau Vignelaure) van grenache en een beetje syrah. Goeie combi.

Na een gedeeld tussengerechtje van gebakken eendenlever met hibiscus, hazelnoot en appel stappen we over op Italiaans rood: Barbera D’Alba Gepin uit Piemonte, rijk en sappig. Bij ossenstaart met tuinbonen, aspergesaus, augurk en kappertjes, en op het andere bord kalfslende met peterselie, fluweelpootjes (paddenstoel), bleekselderij en saus van Calvados

en blauwschimmel. Mals vlees, perfect gegaard, heerlijk van smaak.

Prima!

 

Restaurant De Olliemölle
Lange Molenstraat 17
7271 BJ Borculo
0545-276 556
www.olliemolle.nl
@deolliemolleborculo
Ma. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeerruimte.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Karels

Volgende
Volgende

Restaurant Puur Sanh