Restaurant de Boet

Restaurant De Boet van Cees en Zwanie Kramer, nieuw opgetrokken in een oude botenloods, is een baken op Urk. Je kunt op het mooie haventerras zitten, maar ook van binnenuit naar de visserskotters kijken die de elementen rond het voormalige Zuiderzee-eiland trotseren.

We drinken heerlijke Duitse chardonnay (Theo Minges, Pfalz) bij in kokosbouillon gegaarde kabeljauw. Opgediend met kreeftensalade, tom kha kai-schuim, crème van edamame boontjes, zoetzure Japanse radijs, gebrande komkommer en een crunch van kroepoek. Naast tataki van hertenbiefstuk met crème van pastinaak en truffel, gemarineerde portobello, hertensalami, hazelnotendressing en crumble van briochebrood en hazelnoten. Wow! Volle borden hier. En smakelijk.

Gevolgd door geroosterde en gelakte eendenborstfilet met pastinaak, truffel, cannelloni van Chinese kool met rijst en confit, zilverui en knoflooksaus. Voor de tafelgenoot: gebakken heilbot met mosselen, geroosterde prei, bloemkoolmousseline, spitskoolremoulade, kappertjes, rozijnen en zuurkool-Hollandaise. Poeh! Wat een mooie smaken en texturen! Zeker ook bij de heerlijke glazen Condrieu (Contours de Deponcins, François Villard), viognier op z’n top. Tot slot limoentaart met meringue en witte chocolade-ijs.

Prima.

 

Restaurant de Boet
Wijk 1-61
8321 EM Urk
0527-688 736
www.restaurantdeboet.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Volgende
Volgende

Restaurant Silver