Brasserie de Koepel
Voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding hier. Chef-kok Leo van Langh zorgt ervoor dat gasten graag aanschuiven en voldaan vertrekken uit het pand dat ooit aan prinses Marianne toebehoorde en na een zorgvuldige restauratie als brasserie is ingericht. Met hoge pilaren, natuurstenen vloer en een beschilderd tongewelf. Plus een Franse keuken die traditioneel en op smaak is, met vriendelijke bediening en ’s zomers een sfeervol buitenterras.
Bij brood met likkepot drinken wij Viu Manent van Chileense chardonnay en daarna volgt de klassieker van het huis, caesar salade met knapperige sla, spekjes, gepocheerd ei, ansjovis, knoflookdressing, croutons en parmezaan. De tafelgenoot knabbelt intussen aan loempia’s gevuld met geitenkaas en mango, met zoetzuur van kimchi-salsa. Mooie en gunstig geprijsde voorgerechten. Bij glazen heerlijk smakende witte bourgogne van Olivier.
Ook de hoofdgerechten zijn goed. Kabeljauw met zuurkool, pikante garnalen en citrus-botersaus. Naast eend die werd gekonfijt in ganzenvet en voor doorgifte opgebakken, geserveerd met zuurkool en cassissaus. Perfect gegaard, beide gerechten, en zeer smakelijk. Tot slot champagnetaart met mango, vanille en frambozenijs.
De Koepel blijft een toppertje.
Brasserie de Koepel
Oosteinde 1
2271 AE Voorburg
070-369 3572
www.brasseriedekoepel.nl
@brasseriedekoepel
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, vrij. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.