Restaurant Meijer’s 2.0
Ze verlieten het historische kerkje van Andijk, vestigden zich 15 kilometer verderop aan het IJsselmeer in Medemblik en noemden de ‘nieuwe’ zaak Meijer’s 2.0: Michel en Yvonne Meijer. Die zich senang voelen in de veel ruimere accommodatie met moderne, warme inrichting en de grote open keuken.
Wij proeven filet americain van rauwe ossenhaas die is fijngesneden en op smaak gebracht met olijfolie, zeezout, peper, truffelolie, citroenmayonaise, mosterd, worcestersaus en balsamicoazijn. Smeuïg opgediend op een crostini met geitenkaascrème. Verder gefrituurde kappertjes en een kleine gemengde salade. Heel mooi!
Gevolgd door kalfszwezerik met tutti frutti. De gedroogde vruchten gestoofd, de zwezerik gepocheerd, gebloemd en gebakken. Plakken ervan komen met de warme tutti frutti op het bord met krokante serranoham, jus van steranijs en balsamicostroop.
De gebakken zeebaars van het hoofdgerecht wordt geserveerd met een heerlijke beurre blanc van ingekookte witte wijn, visbouillon, ui, knoflook en room. En tomaat-antiboise, wilde spinazie en gefrituurde balletjes parmezaanrisotto.
Tot slot taart van flensjes met gele room en frambozen en frambozencoulis met karamelijs.
De Meijertjes blijven gáán
Restaurant Meijer’s 2.0
Oosterhaven 3
1671 AA Medemblik
0228-591 667
www.restaurant-meijers.nl
Di, gesloten, rest van de week diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.