Restaurant De Koetsier
Chef-kok Ayesta van Hoek en haar partner en sommelier Martijn Coenen zijn de eigenaren van De Koetsier in Boxtel. Een gerenoveerde Brabantse herberg met een Huiskamer, een Gelagkamer, een Opkamer en oude bedsteden. Elegant en authentiek, modern en kleurig. En met een verrassend innovatieve keuken.
Wij drinken een glaasje Zuid-Australische chardonnay Mount Crawford (Thorn-Clarke) bij eendenleverpaté ‘en croûte’ met dadel, rode kool en kastanje. En op het andere bord kingfish met venkel, appel, zeewier en een oester. Mooi gedaan, evenwichtige composities. Ook het tussengerechtje van krab en krabkoek met cashewnoot, tandoori en avocado bevalt. De chef weet bijzondere smaken te creëren door het gebruik van ongewone, althans onverwachte, combinaties van ingrediënten. Zoals risotto met parmezaan, bloemkool, zwarte knoflook, knolselderij en koffie. Romig en brutaal. Of, zoals het andere hoofdgerecht, buikspek met hoisin, pompoen, aardpeer en beukenzwam. Applaus! We drinken er een mooi passende donkerrode Zuid-Afrikaan bij: pinotage van de Western Cape (Bellingham), vol en een beetje peperig. Tot slot tarte tatin van appel met rozemarijn, tonkaboon en roomijs.
Een topzaak
Restaurant De Koetsier
Eindhovenseweg 41
5283 RA Boxtel
0411-676 282
www.restaurantdekoetsier.nl
@restaurantdekoetsier
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, do-vrij-za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.