Château Wittem Restaurant Julemont

Zomaar plotseling was daar Julemont, in de Geulvallei. Het fine dining-restaurant van Château Wittem, waar chef-kok Fabiano Palombini en zijn team zéér mooie gerechten creëren. Met topingrediënten, sterke vormgeving, unieke smaken en prachtige wijnen.

Ons proeftrio krijgt moderne voorgerechten aangereikt. Smeltend zachte Japanse hamachi met ponzu, sesam, radijs en Imperial kaviaar. Naast ’s werelds beroemdste vlees: Kagoshima Wagyu unagi. Mals en sappig, met zwarte knoflook, ui en Hollandaisesaus. Voor nummer drie is de langoustine, à point gegaard, met aardbei, sepia, doperwt en tomaat. Fantastische smaken en texturen, prachtige opmaak ook. We drinken er ronde chardonnay bij uit Vlaanderen.

Bretonse tarbot komt, perfect gegaard, met paling, dashi, gefermenteerde asperge en kombu. Naast rode mul uit de Noordzee, ook al uitstekend gebakken, met Oosterscheldekreeft, kokos en tandoori masala. Er is mooie witte wijn bij uit de Rhônestreek, van roussanne, marsanne en witte grenache. Naast rode Bordeaux (Pauillac) bij het hoofdgerecht van de derde proever: lam. Met groene curry, morieljes, dragon en limoen. Mals en toch bite, aards naast zuur en spicy. Geweldige bereidingen. Tot slot kaasjes met rozijnenbrood, chutney en stroop.

Fantastische ervaring.

 

Château Wittem Restaurant Julemont
Wittemer Allee 3
6286 AA Wittem
0434-501 208
www.chateauwittem.com
@restaurant_julemont
Woe. t/m za. geopend voor lunch en diner.
Parkeren.
Menu’s

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant De Lindeboom

Volgende
Volgende

Restaurant Brienen aan de Maas