Restaurant Kasteel Engelenburg
Golfen tot je een ons weegt bij Engelenburg in Brummen, en eten tot je een ton weegt. Chef-kok Niels Minkman helpt je daarbij in dit Zuid-Afrikaans georiënteerde kasteel. Met o.a. de vega-combinatie bloemkool, aardappel, nootmuskaat, parmezaan. Mooie, evenwichtige schotel met hartige smaken en veel bite.
Voor de reisgenote is er forel, perfect gegaard en opgediend met bladgroenkorrels, dille en bergamot. Mooi! We drinken er Newton Johnson ‘Albarino’ bij uit de Upper Hemel-en-Aarde Valley. Fris, fruitig en rijp.
Ooit aten we hier typisch Zuid-Afrikaanse bobotie van lamsgehakt, gember, knoflook, ui, kerrie, kunjit en koriander, gegaard met amandelen, krenten of rozijnen en in melk geweld brood. Maar nu kiezen we klassiek Europese vleesgerechten: kalfszwezerik en Black Angus. De zwezerik perfect gegaard en geserveerd met gerookte aardappel, paddenstoelen en vadouvan. Het rundvlees à point geserveerd met knolselderij, sjalot en komijn. Prachtig. De sommelier schenkt opnieuw Zuid-Afrikaanse wijn: donkerrode en geconcentreerde ‘The Chocolate Block’ uit de Boekenhoutskloof in Swartland. Gemaakt van krachtpatsdruiven als syrah, cabernet sauvignon, grenache, cinsault en viognier. Wat een smaken! Specerijen, fruit, fijne zuren. Tot slot yoghurt met bloedsinaasappel, kardemom en yuzu.
Klasse.
Kasteel Restaurant Engelenburg
Eerbeekseweg 6
6971 LB Brummen
0575-569 999
www.engelenburg.com
@kasteelengelenburg
Dagelijks geopend, za. en zo. alleen diner. Parkeerplaats. Menu’s.