Restaurant Bodega Salentein

In het voormalige koetshuis van landgoed De Salentein in Nijkerk komen smaak, beleving en ambachtelijkheid samen in Bodega Salentein. Je proeft de elegantie van Argentinië in de bekende Salenteinwijnen, en het stoere buitenleven in het vlees van de eigen Black Angus-runderen.

Gastvrouw Tabitha, echtgenote van chef-kok Rik Jansma, serveert carpaccio met amarillomayonaise, pijnboompitten, pompoenpitten, rucola en oude manchegokaas. Zachte, dunne plakjes gemarmerd haasvlees met die mooi combinerende mayonaise. Op het andere bord een gepocheerd ei op linzen met Hollandaisesaus. Plakken oude kaas erbij en krokante chorizochips. Lekker! We drinken er fruitige en mineralige Pyros chardonnay bij.

Voor het hoofdgerecht stappen we over op stoerder vlees: een joekel van een tournedos (‘bife lomo’) met lekkere pepersaus, aardappelfondant, snijbonen en pancetta. Op het andere bord

maiskipfilet en -dij van de Jospergrill met geroosterde paprika, chimichurrie en cajun-garnituur. En extra ‘Papas Salentein’: dikke frieten met kaas, sjalot, guacamole en

truffelmayonaise. In het glas: donkerrode malbec ‘La Pampa’, vol en rond, smakend naar

pruimen en gestoofd fruit. Tot slot ‘Fiesta de chocolate’: brownie, kersen, mousse en roomijs

Heerlijke plek.

 

Restaurant Bodega Salentein
Putterstraatweg 5 - 7
3862 RA Nijkerk
033-247 5201
www.landgoeddesalentein.nl
@landgoeddesalentein
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner. Parkeren. Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Bistrot Regent

Volgende
Volgende

Restaurant het Sluishuys