Klavertje Vier

Het ongedwongen Veluwerestaurant Klavertje in Vier in Vierhouten bij Nunspeet, is het paleis van horecatijgers Rieno en Laura Bos, chef-kok en gastvrouw-sommelier, die elkaar ontmoetten in De Heerlickheijd van Ermelo en in 2006 de sprong naar een eigen zaak maakten. Elk klavertje van hun Klavertje Vier staat voor een seizoen waarin de ambachtelijke keuken zich volgens de leus ‘Dichtbij en duurzaam’ laat leiden door het aanbod (vooral groenten) van dat moment.

In een sfeervol en comfortabel decor met kunst, fleurige boeketten en ruime tafelzetting proeven wij een voorgerecht van kabeljauw met rode biet, hertenham en appel, naast coquille met zuurkool, daslook, haringkuit en wittewijnsaus. Mooi! We drinken er jonge en frisse grüner veltliner bij. Ook het (gedeelde) tussengerechtje van kalfszwezerik, hertennek, boerenkool en pompoen bevalt.

Dan stappen we over op rode wijn: aangename en betaalbare cabernet sauvignon uit Codru bij verrassend lekkere en goed gegaarde roodpootpatrijs met spruitjesstamppot en laurierlikeur. En runderlende met raapjes, witlof met ham en kaas, met heerlijke jus. Plus polderfriet van Beus met mayonaise. Tot slot streekkaasjes met appelstroop.

Heerlijke zaak.

 

Klavertje Vier
Nunspeterweg 21
8076 PC Vierhouten
0577-411 205
www.klavertjevier.nl
@K4vierhouten
Do. t/m za. geopend vanaf 17:30 uur, zo. lunch.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Beau fine dining

Volgende
Volgende

Restaurant Aroma