Bistrobar Berlin
Geadviseerd door Ron Blaauw startten Frank Goossens, Thijs van Gastel en Fedor Kok de hippe Nijmeegse bistrobar Berlin. Waar een jong en swingend publiek in een flitsende ambiance vrijwillig de gehoorschade oploopt die bij hedendaags ‘muziek’ hoort, en smúlt van de innoverende keuken.
Wij klimmen naar de eerste verdieping, waar het rumoer wat gedempter is, en bestuderen de moderne en gedurfde kaart terwijl we nippen aan ons Italiaanse glaasje verdicchio dei castelli di jesi (Boccafosca). We kiezen ravioli van langoustine met shiso en citroengras, en makreel met dashi, yuzu en rettich. Mooie smaken. Een (gedeeld) tussengerecht van pieterman als ‘schnitzel’ met zuurkool en beurre blanc toont opnieuw de kracht van de keuken. En bij de hoofdschotels zijn we definitief óm: flat iron steak met uientaart en bordelaisejus, en op het andere bord gerookte eendfilet met levermousse en aardpeerchips zijn top. In het glas: rode Spaanse, naar kersen smakende Txiki van garnachadruiven uit Navarra. Mooie combinatie. Tot slot voor z’n tweetjes: Berliner rocher van donkere chocoladefudge met vanille-ijs.
Aanstekelijke zaak. Er zijn inmiddels twee spin-offs van in Nijmegen.
Bistrobar Berlin
Daalseweg 15-17
6521 GE Nijmegen
024-360 3303
www.bistrobarberlin.nl
@bistrobarberlin
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.