Jammo Já
Met Jammo Já presenteren Salvatore Gallo en Giovanna Di Lauro een Italiaanse beleving in de Betuwe. Zij halen eenvoudige en betaalbare gerechten uit de Napolitaanse keuken, naar Beesd waar de gasten in alle rust kunnen lunchen en dineren. ‘Jammo Já’ is Napolitaans voor ‘doe effe normaal!’ Vrij vertaald levert dat onopgesmukte schotels op zonder nodeloze ingrediënten.
Wij drinken Vernaccia di San Gimignano, delicate witte wijn, bij de welkomstknabbels van fresella (Napolitaans brood) met mozzarella, tomaatsalade, ui, ansjovis en mais. En daarna bij twee heerlijke pastaschotels: tagliatelle met garnalen, knoflook, olijfolie, citroen, parmezaan en ‘kaviaar’, naast ‘Omaggio ad Antonino’, een culinaire hommage aan iemand die wij niet kennen maar die van lekker eten hield: pasta met aubergine, tomaat, burrata, parmezaan, olijfolie en knoflook. Er wordt mooie wijn bij geschonken: Salice Salentino (Poggio Marù), donkerrood van negroamaro en malvasia. Die we doordrinken bij de hoofdgerechten, gegrild lam met peterselie, knoflook en olijfolie, en gegrilde runderzijlende met parmezaan, balsamico, knoflook, olijfolie, aardappelen en groente. Het dessert is zoet en lekker: crema Napolitana met chocoladesaus en amaretto.
Jammo Já
Voorstraat 60A
4153 AM Beesd
0345-680 110
www.jammoja.nl
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.