Restaurant VINEUM
Veel Rotterdamse horecaondernemers vonden hier tijdelijk onderdak, maar als het aan patron-sommelier David van Steenderen en chef-kok Danny Mouthaan (en aan de enthousiaste gasten) ligt, blijven ze hier. Ondanks het feit dat je een steile trap moet beklimmen. De wijnkaart is groot en interessant, met veel eigen import, en de menukaart heeft als aantrekkelijkheid dat je van bijna elk gerecht een halve portie kunt bestellen.
Wij proeven gebakken langoustines met aardappelbereidingen en kerrievinaigrette, naast gebakken eendenlever met tarte tatin van appel en oude aceto balsamico. Prachtige smaken en texturen, vakwerk! We drinken er zelf geïmporteerde Auxey-Duresses bij van Bouzereau (Château de Citeaux). Een kanjer, rond, fruitig en getoast: zo hoort een goede bourgogne te smaken.
Na een met chorizo gebakken gamba met gepofte kastanje, gedroogde tomaat en rode currysaus, komt het hoofdgerecht: grietfilet. Perfect gegaard en voor extra smaak omwonden met lardo di Colonnata. Het garnituur: crème van macadamianoten en een schuimige saus van portobello paddenstoelen. Tot slot zijn er smakelijke plakjes kaas, naast havermoutcake met rabarber, gel van verveine en muscatsorbet.
Uitstekend adres.
Restaurant VINEUM
Eendrachtsweg 23
3012 LB Rotterdam
010-720 0966
www.vineum.nl
@vineum
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.