Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Safir

‘Ik kom uit een land waar de bergen oud en onaf zijn, waar de zee en woeste winden een huis vinden, de zon de rode aarde doet koken. In groene dalen bloeien irissen en narcissen.’ Aldus de melancholieke toelichting van de chef-kok op de kaart van Marokkaans restaurant Safir in Rotterdam. In een decor van ‘Moorse’ tegels, Arabische lampen en houtsnijwerk, een fontein, zithoeken met kussens en tapijten en West-Europese accenten als een hypermoderne bar met designlampen.

Wij proeven harira gharbaouia, traditionele Marokkaanse soep met lamsvlees, kikkererwten, tomaten en verse kruiden. Naast in de oven gestoofde kip met olijven, citroenconfit en saffraansaus. Wat een mooie smaken! We drinken er koraalrode rosé ‘Les trois domaines’ bij van grenache en cinsault: sappig en fruitig.

Uiteraard volgt er een tajine-gerecht: lamsvlees bereid met gedroogde exotische vruchten, amandelen, honing en kaneel. Op het andere bord twee spiesen met gekruid gehakt, haricots en gebakken aardappelen. Ook al zo mooi. De wijn nu is Ayïs (Berkane) van cinsault, grenache en carignan: zachtpaars met aroma’s van kruiden. Tot slot pistachecrème met exotische vruchten.

Verrassend lekker.

 

Restaurant Safir
Vijf Werelddelen 91
3071 PS Rotterdam
010-486 2318
www.safir.nl
Di. t/m zo. geopend vanaf 16:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.