Restaurant Le Barquichon
Warm, gastvrij restaurant in het hart van Voorburg. Met een naam, Le Barquichon, die niemand meer kan duiden. De huidige patrons Michiel Tijssen en Ellen Kuijs, kwamen uit diverse restaurants in groot Den Haag en vestigden zich tien jaar geleden hier, respectievelijk als kok en als gastvrouw. Inmiddels zijn ze ingeburgerd én getrouwd. En de wijnkaart is volwassen geworden, met veel betaalbaars erop.
Wij smullen van ijs van ganzenlever met ontbijtkoek en gekarameliseerde appel als welkomsthapje, gevolgd door een luchtige bol van met sesam gebakken soezenbeslag ter grootte van een appel, gevuld met tranches Bawykov-zalm en wakame. En truffelmayonaise. Lekker! Op het andere bord carpaccio van gerookte ribeye met oude kaas, knabbelzaadjes en een heerlijke dressing. Erbij een van de lekkerste Loirewijnen: Savennières ’Clos du Papillon’ (Baumard): zo complex en rijp smaakt de chenin blanc-druif nergens anders.
Gevolgd door eendenbout en eendenborst, supermals, hartig, gul, met een zuurkoolstamppotje, pompoencrème en kruidenjus. Naast uitstekend gebraden kwartel met eendenlever, salade en jus. Tot slot kaas met notenbrood en zoet garnituur.
Sympathieke smulzaak.
Restaurant Le Barquichon
Kerkstraat 6
2271 CS Voorburg
070-387 1181
www.lebarquichon.nl
@le_barquichon
Di. en woe. gesloten, rest van de week diner, lunch op aanvraag.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.