Tafelen met Ton

View Original

Restaurant De Moerbei

Hans en Anjo de Bont hebben na bijna dertig jaar hun restaurant De Moerbei in het hart van Warmond overgedragen aan chef-kok Michael Corpel (die hier al eerder werkte) en gastheer-sommelier Frank de Haas. Verder is daarbij weinig veranderd aan deze sfeervolle zaak, met hoogteverschillen, kamers en zaaltjes en met stof beklede raamluiken. De overname heeft min of meer geruisloos plaatsgevonden. 

Bij een glas aangename Soave San Vincenzo (Anselmi) proeven we een amuse van geroosterde prei in gelei van kerrie en parmezaan, gevolgd door gepekelde kabeljauw met five spices, schuim van jalapeño en vinaigrette van shiso purple. Naast marbré van eendenlever en eendenbout met parfait van rode biet. Prachtige combinaties.

Daarna een mootje op de huid gebakken snoekbaars met zuurkool en beurre blanc met jeneverbes, en op het andere bord cannelloni van granny smith, kingcrab en wilde zalm met gemarineerde watermeloen en krokante softshellcrab. Ook al zo mooi.

Hoofdschotels: gebakken schelvis met Hollandse garnalen, gemarineerde venkel en Bouillabaissesaus, en gebakken tarbot met zoetzure witlof, een oester en beurre blanc. Tot slot kaasjes uit de regio.

Uitstekend restaurant.

 

Restaurant De Moerbei
Dorpsstraat 5a
2361 AK Warmond
071-515 6898
www.demoerbeiwarmond.nl
@restaurantdemoerbei
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner
Parkeren.
Alleen menu’s