Restaurant Allemansgeest
Prachtig verbouwde historische uitspanning aan de Vliet, met terrassen, aanlegsteigers en een elegante restaurantruimte. Het is mooi weer dus wij zitten op het terras aan het water, aan een witgedekte tafel met bloemen, knapperig boerenbrood en gezouten roomboter. Aangenaam, rozig sfeertje. De sommelier schenkt witgele Saint-Romain (domaine Rapet, vieilles vignes), een schoonheid uit de Languedoc, en serveert kalfstartaar met gemarineerde coquille. Op smaak gebracht met vadouvansaus. Voor de tafelgenote is er een salade van rivierkreeft met hamachi en misocrème. Eigentijdse bereidingen in een klassiek concept: heerlijk.
Na een tussengerecht van gebakken kalfszwezerik met aardpeer, bimi en vanillesaus en een mooi glas rosé uit de Provence, stappen we over op rood: Viña Ardanza uit de Rioja Alta. Vol, rond en warmbloedig: wat een ‘ouderwets’ mooie wijn. Bij perfect gebraden tamme eendenborst met een marbré van eendenbout en eendenlever, en fenegrieksaus. Op het andere bord gebraden kalfshaas met akkerchampignonsaus, dragonmayonaise en een verrukkelijke saus van eekhoorntjesbrood. Genieten, daar aan de kabbelende Vliet. Tot slot gepocheerde peer met butterscotch en chocolade-ijs, naast regionale kaasjes met garnituur.
Heerlijke zaak.
Restaurant Allemansgeest
Hofweg 55
2251 LP Voorschoten
071-576 4175
www.allemansgeest.nl
@restaurant_allemansgeest
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.