Tafelen met Ton

View Original

Pieters Restaurant

Pieter de Ronde kookt modern-klassiek en echtgenote Paula is gastvrouw en sommelier in hun restaurant in het hart van Bergambacht, met een ruime tafelzetting. De chef kookt, zoals hij zelf zegt: kritisch, herkenbaar en ambachtelijk, en de gast kiest uit een vast vijf- of zeven gangenmenu.

We beginnen met Oosterscheldekreeft met specerijen en zeekraal, sappig gegaard en met een smakelijk garnituur. Voor de tafelgenoot perfect gebakken coquilles met asperges, opgediend met een zilte salade. Mooie en vooral smakelijke entrees die onderstrepen dat hier ambachtelijk vakwerk wordt geleverd. Paula schenkt er aangename viognier bij uit de Pays d’Oc (domaine Coudoulet).

Cassoulet van kalfszwezerik met wortel komt dan op het bord: een en al smaak en cuisson, een mooi staaltje van kookbalans. Net als de tarbot op het andere bord. De filet is perfect gegaard en heeft een garnituur van knolselderij, oesternat en algen. Premium Angus ossenhaas is het hoofdgerecht: mals en sappig, geserveerd met rode biet en kapucijners. Mooie combinatie van smaken, heerlijke vleesjus ook. Bij een glas Toscaans rood. Tot slot sorbet van bloedsinaasappel met sabayon.

Een oase in de Krimpenerwaard

 

Pieters Restaurant
Hoofdstraat 75
2861 AL Bergambacht
0182-355 750
www.pietersrestaurant.nl
Do. t/m zo. diner.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.