Marius Wijncafé
De locatie van Marius Wijncafé is simpel en uitnodigend tegelijk: houten meubilair op een oude winkelvloer, tochtgordijn voor de buitendeur en een verbindingsgangetje naar de aanpalende wijnwinkel. Op een straathoek, en niet meteen uitstralend dat hier uitstekend wordt gekookt. De patrons Marius van der Vliet en Luuk van Amerongen, allebei vinoloog, koesteren dat: het geeft de zaak iets geheimadresje-achtigs.
Chef-kok Ricardo van Ede is Amsterdammer en kookte o.a. in Le Garage, maar hij is bekeerd tot Den Haag. Eerder stond hij al in Cucina Soho bij het Plein, nu is hij de kanjer van het Zeeheldenkwartier. Hij serveert een salade van gerookte makreel met aardappel en mierikswortel, naast brioche met gerookte paling afgelakt met sojasaus. Mooie voorgerechten, vers, en hoog op smaak. Gastvrouw Klaartje schenkt Badische Triple G van chardonnay en weissburgunder: een goede match.
Gevolgd door ravioli van eekhoorntjesbrood en bospaddenstoelen met zwarte truffel in paddenstoelensaus. Bij een glas pinot noir uit de Pays d’Oc. Stevige, smakelijke kost. Tot slot onweerstaanbaar lekkere sticky toffee-pudding.
Betaalbaar toppertje.
Marius Wijncafé
Piet Heinstraat 93
2518 CD Den Haag
070-219 2550
www.mariuswijn.nl
@mariuswijncafe
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.