Tafelen met Ton

View Original

De Kop van het Land

Pal aan de Nieuwe Merwede serveert deze herberg van Ewout en Liesbeth Faase op de zuidelijkste dijk van het Eiland van Dordrecht, uitsluitend vlees- en visloze gerechten. Modern vegetarisch dus, geen heksenklaver en duivelskruid uit de sixties en evenmin sektarische bediening en met kurk beplakte menukaarten, maar gewoon een goed restaurant met een goede keuken waar serieuze gerechten worden samengesteld.

Zoals kroepoek van schorseneer met picalillymayonaise, naast muffin van boekweit met mayo van bonenkruid. En geroosterde zandwortel, donker van kleur en aangenaam van smaak, met gekaramelliseerde room en pastinaakpoffertjes die werden gevuld met shiitakes, daslook en mayonaise. We drinken er frisse Lugana bij, uit de wijngaarden rond het Gardameer.

Gevolgd door gegrilde chioggiabiet met ricotta van karnemelk, rozenbottel, appel en dragon. En geroosterde groene asperge met morieljes, aardpeer, pastinaak, linzen en krokante daslook. Mooi! Ook verrassend is gestoofde oesterzwam met tuinbonen, schorrekruid, sugarsnaps, lamsoor, gekonfijte prei en peterseliewortelcrème. Smaken en texturen die elkaar dragen en aanvullen. Tot slot bloedsinaasappel met hangop, klaverzuring en stroop van peperbes.

Verrassende zaak!    

De Kop van het Land
Zeedijk 32
3329 LC Dordrecht
078-630 0650
www.kopvanhetland.nl
Vrij. t/m mam geopend vanaf 18.00 uur. In de zomermaanden ook open op do.
Parkeren voor de deur.
Alleen menu’s.