Central Park
Na een rumoerige periode stuurt patron-gastheer Joey de Kruijf het schip weer terug naar een veiliger haven. Met een klassieke keuken onder leiding van de bekwame chefs Tim Bood en Hette Hettema. Central Park, dat tevens de hotelkamers vernieuwde, lijkt weer op het geweldige Vreugd en Rust dat het ooit was onder Henk Savelberg.
Na een amuse van gemarineerde watermeloen met schuim van buffelyoghurt krijgen wij kalfstartaar geserveerd met een langoustine, bij crème fraîche en kaviaar (verrukkelijk), en op het andere bord gerookte en gelakte paling met edamame-boontjes, krokante kippenhuid en dashisaus. Uitstekende entrees. We drinken er mooie en betaalbare Jurançon bij (Cauhape) van petit- & gros mansengdruiven.
Tarbotfilet komt dan met mosselen, wortel, cevenne-ui en een nage van mosselen. naast perfect gegaarde Anjouduif met hazelnoot, structuren van schorseneren en heerlijke duivenjus. Grote klasse. We drinken er als ‘compromiswijn’ een lichte Beaujolais bij: Moulin-à-Vent van Couvent des Thorins, sappig, smakelijk en inderdaad goed passend bij beide pièces. Tot slot een klassieke soufflé met vanille-ijs, appel, kaneel en een mooi glaasje Sauternes.
Perfect adres.
Central Park
Oosteinde 14
2271 EH Voorburg
070-3872081
www.centralparkvoorburg.com
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.