café – brasserie Nationaal
Het rijksmonument aan de Haagse Prinsegracht werd in 1885 omgebouwd tot bier- en koffiehuis Café Nationaal dat decennialang tot de chique ‘inboedel’ van de Residentie hoorde. Tot de sleet toesloeg . . . gelukkig verschenen daarna de horecamannen Jermaine Huisman (chef-kok, voorheen Capriole), bartender Carl Tjong-a-Tjoe en sommelier Paul Fonderie en ineens was Nationaal weer die ‘Frans-Belgische’ brasserie met vloertegeltjes, Thonetstoelen, bistrotafeltjes, hoge plafonds, een ‘verzonken’ keuken en een grote bar waar je Brussels bier drinkt.
Wij kiezen in deze sfeervolle café-brasserie glaasjes rosé van grenachedruiven (domaine Pinchinat). Bij een gepocheerd eitje Benedict op getoaste brioche met beenham en hollandaisesaus. En een ouderwets lekkere huzarensalade van dobbelsteentjes aardappel, erwtjes, mayonaise, ei en groene slablaadjes. Voor de tafelgenote is er kalfswang-confit van mals gesudderd vlees in een heerlijke nage. Gevolgd door veganistische tarte tatin van rode ui, rode biet, radijs en balsamico. Mooi en smakelijk. Net als het kippetje op het andere bord: coq au vin met spekjes, champignons, zilveruitjes, gesudderd in rode wijn.
Aanwinst voor Den Haag.
café – brasserie Nationaal
Prinsegracht 2
2512 GA Den Haag,
+31 (0)70 820 0710
www.cafebrasserienationaal.nl
@cafebrasserienationaal
7 dagen geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeergarage naast de deur.
Menu’s en à la carte.