Brasserie Stadhuis
Martin Strik kookte in restaurant Kip, in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, maar nu is hij de baas van Brasserie Stadhuis in Schiedam. Hij voelt zich thuis in het 17e-eeuwse monument dat inderdaad ooit het stadhuis van de jeneverstad was. In het centrum, op de Grote Markt en vlakbij de Grote kerk: alleen al voor het ruime terras zou je hier willen lunchen.
Het regent pijpenstelen dus wij zitten binnen. Aan de tonijn. Malse filets, dichtgeschroeid met nog veel rosé in het midden, opgediend met slasoorten, pastinaak en mango en aan tafel overgoten met gazpacho. Mooi! Bij een mooi glas ‘50’ van chardonnay- en viognierdruiven (Chèze).
Gevolgd door kalfszwezerik. Krokant gebakken, afgeblust met gevogeltebouillon en daarna gelakt met jus de veau. Prachtvlees, hoog op smaak, geserveerd met knolselderijpuree, groene asperges en bundelzwammetjes. Lekker!
Simmental-entrecote is de hoofdschotel. Van de barbecue, met zout, rozemarijn en knoflook nagegaard in de oven. Smalle tranches komen met gefrituurde sjalotjes, Opperdoezers, gebakken tuinboontjes, doperwtencrème en artisjokken. Mooi! Tot slot zandgebak met rabarber en gedroogde druiven. En een glaasje halfzoete dessertwijn.
Sympathieke, smakelijke zaak.
Brasserie Stadhuis
Grote Markt 1A
3111 NG Schiedam
010-246 0024
www.brasseriestadhuis.nl
Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.