Tafelen met Ton

View Original

Restaurant Kint & Co

Riet Kint, beeldend kunstenares en chef-kok, en Jan Kees Tans, gastheer-sommelier en oud-musicus, baten al jaren restaurant Kint & Co uit in de Zeeuws-Vlaamse buurtschap Paal, in Graauw bij Hulst. Vlak naast het Verdronken land van Saeftinghe. Nauwelijks honderd mensen wonen er, de toeloop danken de patrons aan hun no nonsens filosofie: gewoon lekker Zeeuws eten maken en dat zonder al te veel commentaar voor je neus zetten. In het oude dorpscafé dat werd omgebouwd tot een sfeervol restaurant met brede houten vloerdelen, terras en kruidentuin. En een open keuken waar Riet Kint haar smakelijke schotels bereidt, veelal met biologisch-dynamische producten uit de streek.

Zoals kwartel gevuld met kinnebakspek en tuinkruiden, morieljes, groene asperges en saus van mierikswortel. Wow! Dat is lekker! Net als gemarineerde zeebaars met crème van cashewnoten en vinaigrette van bottarga en bosui voor de reisgenote. Bij glaasjes Nahe-riesling (Dönnhoff). De hoofdschotel delen we: krokante tong van Saeftingher rund met salsa verde, gemarineerde artisjokken en Parmezaancrème. Mooi. Zeker met de glazen Santenay ‘Les Hâtes’ (Morey). Die ook past bij het nagerecht van kaasjes.

Verrassend.

 

Restaurant Kint & Co
Havenstraat 11
Paal, Graauw, 0114-635 642, www.kint-en-co.nl. Vrij. en za. diner, zo. lunch.

Parkeren. Menu’s en à la carte.